Perheenyhdistämisen vaikeus herättää keskustelua mediassa

marraskuu 29, 2016 | Uutiset
Suomi-Syyria Ystävyysseuran puheenjohtaja Mania Alkhatib puhumassa Ylen Aamu-tv:ssä 27.9.2016.

Perheenyhdistämisen tematiikasta on keskusteltu paljon myös Suomen mediassa. Kymmenien Suomeen oleskeluluvan saaneiden syyrialaisten perheet ovat jumissa Libanonissa, sillä he voivat hakea perhesideperustaista oleskelulupaa Suomeen ainoastaan Suomen suurlähetystössä Ankarassa.

Turkki ei kuitenkaan myönnä syyrialaisille viisumeita, joten Suomeen oleskeluluvan saaneiden syyrialaisten perheenyhdistämishakemuksien jättäminen on käytännössä mahdotonta. Kotoutumisen kannalta perhe on ykkösasia, ja siten perheenyhdistämisen mahdottomuus tekee perhettään kaipaavan maahanmuuttajan Suomeen asettumisesta haastavaa, ellei jopa mahdotonta.

Uusi sähköinen hakumenettely perhesideperusteisten oleskelulupien hakemisessa ei muuta sitä, että hakijan on käytävä tunnistautumassa Ankaran-suurlähetystössä, minne pääsy on Syyriasta käytännössä mahdotonta.

Linkkejä juttuihin mediassa:

Suomessa asuvan syyrialaisen maahanmuuttajan perheenjäsenet eivät pääse jättämään perheenyhdistämishakemusta Ankaran-suurlähetystöön. Keskustelu Ylen Aamu-TV:sssä 27.9.2016.

Syyrian pakolaiset suunnittelevat rahankeräystä ulkoministeriölle – "Tämä on symbolinen teko". Yle Uutiset 26.9.2016.

Syrierna i Finland är skeptiska till det nya fredsavtalet. Svenska Yle 13.9.2016.

Jätä soittopyyntö
 
  • Soita meille numeroon (09) 825 6160 tai kirjoita numerosi alle niin otamme yhteyttä sinuun.
 

×