Samih Choukaer 19.5 in Finland in Siltoja Syyrialaisille -seminar

April 28, 2017 | Events

Suomi-Syyria Ystävyysseura järjestää Siltoja syyrialaisille -hankeseminaarin kansalaisyhteiskunnasta ja yhdistysten toiminnasta suomalaisessa yhteiskunnassa. Tilaisuus päättyy Choukaerin ja World In Motion -yhtyeen muusikoiden yhteiskonserttiin.

Suomen syyrialaisten keskuudessa leikkisästi Syyrian Kari Tapioksi nimetty Samih Choukaer on vieraillut Suomessa kerran aiemmin vuonna 2011, jolloin hän esiintyi Savoyssa. Hänen instrumenttinsa ud-luuttu on laajasti käytetty perinnesoitin arabialaisessa musiikissa. Suomen konsertissa esiintyy Choukaerin ohella Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoita ja World in Motion -yhtyeen muusikoita, joista osa on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina. World In Motion on kulttuurikeskus Caisan ja Sibelius-Akatemian yhteinen projekti. Esitystä edeltää kolmen päivän työpaja soittajien kesken. Konsertissa kuullaan musiikkia, jossa syyrialainen musiikki kohtaa eri musiikkitraditioita ja käy dialogia World In Motion -yhtyeen jäsenten lyriikoiden ja sävellysten kanssa.

Seminaarissa haastetaan miettimään diasporan roolia

Suomi-Syyria Ystävyysseuran hankeseminaarin tavoitteena on avata viime aikoina Suomeen muuttaneille syyrialaisille, miten järjestökenttä Suomessa toimii ja miten yhdistystoiminta voi auttaa sopeutumisessa. Seminaarissa ovat puhumassa Kepan ja Järjestöhautomon edustajat, vasta maahan tulleita syyrialaisia sekä somalialaisten edustaja, joka kertoo somaliyhteisön historiasta Suomessa. Lapsille on omaa ohjelmaa seminaarin ajan.

VAPAA PÄÄSY

OHJELMA

Ali Ferzatin piirrosnäyttely

Siltoja syyrialaisille -seminaari

Samih Choukaer yhdessä World in Motion -yhtyeen muusikoiden kanssa

PAIKKA JA AIKA


Kannusali, Kannusillankatu 4, 02770 Espoo

19.5.2017 klo 16.00

LISÄTIEDOT

Projektikoordinaattori Imad Alkhatib

040 412 5900, info@ssys.fi

 

Jätä soittopyyntö
 
  • Soita meille numeroon (09) 825 6160 tai kirjoita numerosi alle niin otamme yhteyttä sinuun.
 

×