Hankkeet

Siltoja syyrialaisille

Suomi-Syyria Ystävyysseura on työskennellyt Suomessa asuvien syyrialaisten parissa vuodesta 2010 lähtien tuntien hyvin Siltoja syyrialaisille -hankkeen kohderyhmän. Hankkeen taustalla on seuran käsitys siitä, että syyrialaiset tarvitsevat tukea yhteiskuntaan integroitumisessa, eikä kohderyhmälle räätälöityä neuvontapalvelua ollut aiemmin tarjolla.

Siltoja syyrialaisille -hanke (2016 - 2018) edisti maahanmuuttajien integraatiota Suomeen. RAY:n tukema hanke tuki erityisesti syyrialaisten toimintakykyä uudessa ympäristössä sekä edisti kohderyhmän, viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Hanke tarjosi muun muassa arabiankielistä neuvontapalvelua sekä järjesti kerhotoimintaa ja verkostoitumisseminaareja.

Siltoja syyrialaisille -hanke jatkuu Veikkauksen rahoittamana vuoden 2019 ajan. Toimintaa kehitetään edelleen mm. tarjoamalla kohderyhmän edustajille vapaaehtoistyön mahdollisuuksia.

jpgSS

Siltoja vanhemmille

Siltoja vanhemmille -hanke (2019 – 2021) on tarkoitettu arabiankielisille, oppivelvollisuuskoulun 1-9 -luokilla olevien lasten vanhemmille. Heidän näkemyksensä lasten kasvattamisesta ja opettamisesta voi poiketa suurestikin suomalaisesta koulujärjestelmästä. Hanke kaventaa tätä kuilua auttaen koulun ja kodin välisessä yhteydenpidossa ja edistäen arabitaustaisten vanhempien ymmärrystä suomalaisesta oppivelvollisuuskoulutuksesta.

STEA:n rahoittama hanke käynnistyi maaliskuussa 2019. Ensimmäisen vuoden tavoitteena on tuottaa arabiankielistä esite- ja videoaineistoa, joka auttaa vanhempia tukemaan oppivelvollisuuskoulutuksessa olevia lapsiaan. Lisäksi hanke järjestää vanhemmille Wilma verkkosivujen käyttöön opastavia kursseja sekä keskustelutilaisuuksia ja seminaareja mm. äidinkielen ja vanhempien tuen merkityksestä oppimiselle. Hankkeessa annetaan vanhemmille myös henkilöistä tukea lasten koulun käyntiin liittyen.

SV_esite-1
Jätä soittopyyntö
 
  • Soita meille numeroon (09) 825 6160 tai kirjoita numerosi alle niin otamme yhteyttä sinuun.
 

×